Bramborové knedlíky s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sádlo
1 sklenice kysané zelí
podle chuti
sůl
těsto
1 ks vejce
1 kg brambory
300 g hrubá mouka
podle potřeby
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory necháme odstát a přebytečnou vodu potom slijeme. Přidáme celé vejce, hrubou mouku, osolíme a důkladně zpracujeme na těsto.

  2. Osolenou vodu v hrnci uvedeme do varu a do ní vykrajujeme polévkovou lžící knedlíky, které vaříme asi 12 minut. Během vaření knedlíky často mícháme a vařečkou nadzvedáváme, aby se nepřichytily ke dnu.

  3. Uvařené knedlíky vyjmeme cedníkem a necháme okapat. Mezitím v kastrolu rozehřejeme sádlo (vegetariáni použijí olej) a dáme na něj smažit kysané zelí. Pokud v samotném zelí není cibule, je dobré dát nejprve zpěnit jednu nahrubo nakrájenou cibuli a potom přidat zelí. Kysané zelí dusíme asi půl hodiny a nakonec smícháme s uvařenými knedlíky.

  4. Bramborové knedlíky s kysaným zelím ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!