Bramborové knedlíky s kysaným zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sádlo 1 sklenice kysané zelí podle chuti sůl těsto 1 ks vejce 1 kg brambory 300 g hrubá mouka podle potřeby cibule
Postup Bramborové knedlíky s kysaným zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory necháme odstát a přebytečnou vodu potom slijeme. Přidáme celé vejce, hrubou mouku, osolíme a důkladně zpracujeme na těsto.
Osolenou vodu v hrnci uvedeme do varu a do ní vykrajujeme polévkovou lžící knedlíky, které vaříme asi 12 minut. Během vaření knedlíky často mícháme a vařečkou nadzvedáváme, aby se nepřichytily ke dnu.
Uvařené knedlíky vyjmeme cedníkem a necháme okapat. Mezitím v kastrolu rozehřejeme sádlo (vegetariáni použijí olej) a dáme na něj smažit kysané zelí. Pokud v samotném zelí není cibule, je dobré dát nejprve zpěnit jednu nahrubo nakrájenou cibuli a potom přidat zelí. Kysané zelí dusíme asi půl hodiny a nakonec smícháme s uvařenými knedlíky.
Bramborové knedlíky s kysaným zelím ihned podáváme jako hlavní chod.