Bramborové buchty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
sůl
1 ks vejce
200 ml mléko
50 g droždí
50 g piškoty
400 g polohrubá mouka
200 g vlašské ořechy
100 g máslo na potření
400 g brambory uvařené
150 ml mléko (nádivka)
100 g cukr krupice (nádivka)

Postup přípravy receptu

  1. Do části vlažného mléka přidáme droždí a lžíci cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  2. Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s prosátou moukou, solí, vejcem, zbytkem cukru a zbylým mlékem. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

  3. Ořechy nastrouháme, svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout. Pak náplň zahustíme nastrouhanými piškoty a ochutíme lžící rumu.

  4. Vykynuté těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce asi 6 x 6 cm. Do středu vždy dáme lžíci náplně a zabalíme. Každou buchtu po celém povrchu potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do pekáčku a necháme ještě 15 minut kynout.

  5. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 30 minut.

  6. Upečené buchty sypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!