Bramboračka s houbami a kroupami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
0 lžiček kmín
0 ks celer
2 lžíce sádlo
1 l voda
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
1 ks cibule krájená nadrobno
1 hrst sušené houby
1 kostka hovězí bujon
1 ks mrkev (větší)
4 lžíce vařené kroupy
0 ks kořenová petržel
1 lžička sušená majoránka
3 ks brabory

Postup přípravy receptu

  1. Olouápané brambory nakrájíme na kostky, zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle. V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Zalijeme 1l vody, přidáme nastrouhanou zeleninu sušené předem namočené houby. Za stálého míchání přivedemek varu. Pak vhodíme kostku hovězího bujonu, kmín a pepř a vaříme doměkka.

  2. Nakonec přidáme majoránku a plátky česneku, dochutíme solí. Je-li polévka moc hustá, přilijeme vroucí vodu. Pro lepší chuť se můžou přidat 4 lžíce vařených krup nebo krupek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!