Boženčin štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
cukr
strouhanka
jablko
mletá skořice
těsto
1 špetka sůl
2 dl voda
400 g hladká mouka
1 ks tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, tuk na pečení, vodu a špetku soli. Těsto zpracujeme a necháme 15 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na 4 - 6 dílků podle velikosti štrúdlu.

  2. Těsto rozválíme na tenkou placku, posypeme oloupanými a nastrouhanými jablky, potom posypeme cukrem, mletou skořicí či skořicovým cukrem, strouhankou a zabalíme.

  3. Štrúdl pečeme v troubě při 180 °C dozlatova.

  4. Boženčin štrúdl podáváme jako výborný moučník s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!