Borůvkový dort tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
mouka na vysypání
těsto
4 ks vejce
1 hrnek mouka
0.8 hrnku cukr krupice
4 lžíce horká voda
krém
2-3 lžíce med
200 g borůvky
250 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
0 l smetana ke šlehání
250 g měkký tučný tvaroh ve vaničce
2 lžíce rum nebo likér
1 sklenice borůvková zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si korpus. Použijeme buď kupovaný nebo je možné si ho upéct.

  2. Korpus: Utřeme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně zamícháme horkou vodu a mouku. Nakonec vmícháme pevný sníh, který jsme si předem ušlehali z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme dorůžova (cca 20 - 25 minut) ve středně vyhřáté troubě.

  3. Krém si připravíme z ušleháme smetany (nešleháme úplně do tuha), ve vedlejší nádobě smícháme tvaroh, mascarpone a med, šleháme. Přidáme rum nebo likér a vanilkový cukr.

  4. Krém rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme borůvky (mražené, kompotované nebo čerstvé)

  5. Upečený korpus rozkrojíme, potřeme ho zevnitř z obou stran borůvkovou zavařeninou, naplníme krémem, do kterého jsme zamíchali borůvky, navrch potřeme bílým krémem a dozdobíme čerstvými borůvkami. Můžeme použít též mražené nebo pokapat marmeládou.

  6. Borůvkový dort tiramisu dáme před podáváním odležet minimálně na 2 hodiny do chladu.

  7. Místo borůvek můžeme na dort tiramisu použít jakékoliv jiné ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!