Borůvkový dort tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání mouka na vysypání těsto 4 ks vejce 1 hrnek mouka 0.8 hrnku cukr krupice 4 lžíce horká voda krém 2-3 lžíce med 200 g borůvky 250 g mascarpone 1 balíček vanilkový cukr 0 l smetana ke šlehání 250 g měkký tučný tvaroh ve vaničce 2 lžíce rum nebo likér 1 sklenice borůvková zavařenina
Postup Borůvkový dort tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si korpus. Použijeme buď kupovaný nebo je možné si ho upéct.
Korpus: Utřeme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně zamícháme horkou vodu a mouku. Nakonec vmícháme pevný sníh, který jsme si předem ušlehali z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme dorůžova (cca 20 - 25 minut) ve středně vyhřáté troubě.
Krém si připravíme z ušleháme smetany (nešleháme úplně do tuha), ve vedlejší nádobě smícháme tvaroh, mascarpone a med, šleháme. Přidáme rum nebo likér a vanilkový cukr.
Krém rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme borůvky (mražené, kompotované nebo čerstvé)
Upečený korpus rozkrojíme, potřeme ho zevnitř z obou stran borůvkovou zavařeninou, naplníme krémem, do kterého jsme zamíchali borůvky, navrch potřeme bílým krémem a dozdobíme čerstvými borůvkami. Můžeme použít též mražené nebo pokapat marmeládou.
Borůvkový dort tiramisu dáme před podáváním odležet minimálně na 2 hodiny do chladu.
Místo borůvek můžeme na dort tiramisu použít jakékoliv jiné ovoce.