Borůvkové želé z růžového vína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200-250 g borůvky
2 ks badyán
9-10 plátků červená želatina
4 dl růžové víno
3 lžíce třtinový cukr
100 ml brusinková šťáva
na ozdobu
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky těsně před přípravou opláchneme a necháme okapat. Želatinu necháme nabobtnat v troše vody, nabobtná zhruba za 5 minut.

  2. Do kastrolku nalijeme 100 ml růžového vína, přidáme badyán pro vůni, cukr a vaříme, až se objem zredukuje zhruba na polovinu. Badyán poté vyjmeme, vymačkáme želatinu, přidáme ji k vínu a mícháme, dokud se nerozpustí.

  3. K želatině přilijeme zbylé víno, brusinkovou šťávu a promícháme. Přidáme scezené borůvky.

  4. Směs na borůvkové želé vlijeme do libovolné formy a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny ztuhnout.

  5. Ztuhlé borůvkové želé vyklopíme z formy, nakrájíme na kousky a podáváme s kopečkem zakysané smetany jako výborný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!