Borůvkové želé z růžového vína recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200-250 g borůvky 2 ks badyán 9-10 plátků červená želatina 4 dl růžové víno 3 lžíce třtinový cukr 100 ml brusinková šťáva na ozdobu zakysaná smetana
Postup Borůvkové želé z růžového vína recept
Postup přípravy receptu
-
Borůvky těsně před přípravou opláchneme a necháme okapat. Želatinu necháme nabobtnat v troše vody, nabobtná zhruba za 5 minut.
Do kastrolku nalijeme 100 ml růžového vína, přidáme badyán pro vůni, cukr a vaříme, až se objem zredukuje zhruba na polovinu. Badyán poté vyjmeme, vymačkáme želatinu, přidáme ji k vínu a mícháme, dokud se nerozpustí.
K želatině přilijeme zbylé víno, brusinkovou šťávu a promícháme. Přidáme scezené borůvky.
Směs na borůvkové želé vlijeme do libovolné formy a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny ztuhnout.
Ztuhlé borůvkové želé vyklopíme z formy, nakrájíme na kousky a podáváme s kopečkem zakysané smetany jako výborný dezert.