Boloňské ragú k těstovinám recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 1 ks cibule 1 ks celer 1 ks mrkev 3 lžíce olivový olej 2 konzervy krájená rajčata 250 g mleté hovězí maso 1 sklenka suché červené víno 250 g hovězí vývar 250 g mleté vepřové maso 1 sklenka plnotučné mléko 0 l rajčatová štáva podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby bazalka
Postup Boloňské ragú k těstovinám recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěný celer, mrkev, cibuli nasekáme velmi najemno. Do hrnce dáme olivový olej a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme nasekanou zeleninu. Orestujeme a mezitím smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou pancettou - slaninou. Přidáme do hrnce k zelenině.
Restujeme, dokud maso nechytí správnou barvu a Vlijeme červené víno. Necháme ho vyvařit a přidáme rajčatovou šťávu a rajčata. Přidáme trochu vývaru. Osolíme a necháme na velmi mírném ohni vařit alespoň 2 hodiny. Občas zamícháme. Jakmile je potřeba, přidáme masový vývar. Ke konci přidáme mléko, ochutíme solí, pepřem a přidáme lístky bazalky.
Hotové boloňské ragú podáváme s vaječnými těstovinami. Záleží na nás, co máme raději.