Boloňské ragú k těstovinám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
3 lžíce olivový olej
2 konzervy krájená rajčata
250 g mleté hovězí maso
1 sklenka suché červené víno
250 g hovězí vývar
250 g mleté vepřové maso
1 sklenka plnotučné mléko
0 l rajčatová štáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný celer, mrkev, cibuli nasekáme velmi najemno. Do hrnce dáme olivový olej a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme nasekanou zeleninu. Orestujeme a mezitím smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou pancettou - slaninou. Přidáme do hrnce k zelenině.

  2. Restujeme, dokud maso nechytí správnou barvu a Vlijeme červené víno. Necháme ho vyvařit a přidáme rajčatovou šťávu a rajčata. Přidáme trochu vývaru. Osolíme a necháme na velmi mírném ohni vařit alespoň 2 hodiny. Občas zamícháme. Jakmile je potřeba, přidáme masový vývar. Ke konci přidáme mléko, ochutíme solí, pepřem a přidáme lístky bazalky.

  3. Hotové boloňské ragú podáváme s vaječnými těstovinami. Záleží na nás, co máme raději.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!