Bílý piškot z bílků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 špetka sůl
0 lžiček ocet
5 ks bílek
120 g cukr krupice
100 g polohrubá mouka
5 lžic teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme 4 bílky a 60 g cukru krupice, přidáme sůl a ocet. Z těchto surovin vyšleháme pomocí šlehače hustý bílkový sníh. Správně vyšlehaný nám bude tvořit špičky. Do vzniklého sněhu vmícháme zbytek cukru, tentokrát už ručně vařečkou.

  2. V jiné misce rozkvedláme zbylý bílek s vodou, přidáme olej a promícháme - tuto směs vlijeme do sněhu a ručním šlehačem opatrně zašleháme. Nakonec přidáme prosátou mouku, kterou vmícháme opatrně vařečkou.

  3. Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně formu vyložíme pečícím papírem.

  4. Směs vlijeme do připraveného pekáče a dáme si práci, abychom těsto rovnoměrně rozetřeli, protože daný tvar bude stejný i po upečení.

  5. Dortový korpus z bílků pečeme na 180 °C cca 15 - 30 minut. Špička dortového korpusu by měla být růžová a špejle po zapíchnutí do těsta zůstane čistá.

  6. Bílý korpus z bílků používáme podle potřeby na tvoření dortů a jiných moučníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!