Bílé rumové kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
80 g máslo
8 lžic rum
2 lžíce smetana
6 lžic mandle
200 g bílá čokoláda
10 ks cukrářský piškot
na obalení
100 g mandlové plátky

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vložíme do smetanu a na mírném plameni je necháme rozpustit. Smetanu odstavíme a necháme pomalu vychladnout. Zatím si nastrouháme čokoládu, kterou nasypeme do vlažné smetany a necháme rozpustit.

  2. Piškoty rozdrobíme nebo rozdrtíme válečem na těsto. Vsypeme je do mísy a zakapeme rumem.

  3. Mandle nasekáme a opražíme na suché pánvi. Vmícháme je do piškotové směsi. Nakonec přilijeme čokoládovou smetanu. Důkladně vše promícháme.

  4. Pokud je směs příliš tekutá, dáme ji vychladit. Pak tvarujeme rumové kuličky, které obalujeme v mandlových plátcích.

  5. Obalené bílé rumové kuličky skládáme do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!