Bílá polévka s kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 ks cibule
1 špetka kmín
1 hlávka kapusta
1 ks uzenina
1 kostka masox
1 kelímek sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  2. V hrnci zpěníme cibuli. Na ní krátce podusíme nakrájenou kapustu společně s nakrájeným párkem nebo klobáskou. Nemusí však být žádná uzenina.

  3. Poté kapustu zalijeme horkou vodu, přidáme kostku masoxu, pár na kostičky nakrájených brambor, trochu kmínu a dáme vařit. Až kapusta změkne, přilijeme sladkou smetanu či smetanu ke šlehání a přidáme trochu jíšky. Používám již hotovou jíšku. Bílou polévku necháme chvíli povařit a je hotovo. Podle chuti polévku osolíme, kdo má rád, může i trochu pepře.

  4. Bílou polévku s kapustou si dáváme i na Vánoce, nikdo totiž u nás nejí kapra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!