Bílá polévka s hovězími kuličkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
10 g máslo
1 ks cibule
3 lžíce mouka hladká
2 ks mrkev
1 sklenka vývar zeleninový
2 lžíce jogurt bílý
500 g mleté hovězí maso
2 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
1 špetka černý mletý pepř
0 ks citronová štáva
4 ks brambory větší
zálivka
2 ks žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kuličky z mletého masa. Maso dáme do mísy s vejcem, solí, pepřem a čerstvou nasekanou petrželkou. Promícháme a mokrými rukami tvoříme kuličky, které uložíme stranou.

  2. Brambory s mrkví oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, ale necháme ji v celku.

  3. Do dvou litru vody přidáme máslo, zeleninu a přivedeme k varu. Dochutíme solí. Jakmile zelenina začne měknout, přidáme naše hovězí kuličky. Vaříme přibližně dvacet minut, poté odendáme cibuli.

  4. Žloutky rozmícháme s moukou, citronovou šťávou, jogurtem a sklenkou zeleninového vývaru. Připravenou vajíčkovou směs pomalu a za stálého míchání přiléváme do zeleninového vývaru. Dle naší chuti dosolíme, dopepříme.

  5. Bílá polévka s hovězími kuličkami se podává teplá posypaná čerstvou petrželkou, posypaná krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!