Bílá pizza s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
mouka
těsto
1 lžička sůl
225 ml voda
1 lžíce olivový olej
1 balíček sušené droždí
400 g hladká voda
nádivka
2 ks cuketa
300 g buvolí mozzarella
1 lžíce čerstvá rozmarýna

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si musíme ohřát vodu tak, aby měla přibližně 50°C. V míse smícháme mouku, sůl a droždí. Postupně vmícháme vodu a olivový olej. Vodu nemusíme použít všechnu.

  2. Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a dále hněteme asi 10 minut. Mísu umyjeme a vytřeme olejem. Z těsta utvoříme kouli, dáme do mísy a převrátíme ji tak, aby se celé pokrylo olejem. Mísu přikryjeme a těsto necháme kynout. Jeho objem by se měl zdvojnásobit.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál, v rychlosti prohněteme, přikryjeme mísou a necháme na vále odpočívat. Mezitím nastrouháme cukety na tenké plátky (nejlépe škrabkou na zeleninu). Dále nakrájíme mozzarellu na malé kostičky.

  4. Abychom mohli připravit pizzi dvě, rozdělíme těsto na dvě poloviny. Jednu polovinu zatím přikryjeme a druhou rozválíme na placku o průměru asi 23cm a přeneseme na pomoučený plech na pečení.

  5. Na placku naneseme polovinu mozzarelly, cukety a rozmarýny. Stejně připravíme i druhou pizzu. Takto připravené pizzy pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut tak, aby bylo kraje těsta byly příjemně křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!