Bílá mořská ryba na rajčatech s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
1-2 špetky sůl
15 dkg máslo
3 ks rajče
20 dkg sýr
1 kg ryba
1 hrst čerstvá bazalka
1-2 špetky mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na recept budeme potřebovat bílou rybu - halibut, mořský ďas, apod. Použijeme nejlépe dva druhy. Dále si připravíme masitá rajčata, prorostlou slaninu a další uvedené suroviny.

  2. Čerstvou chlazenou rybu nakrájíme na porce, opepříme, osolíme a na polovině másle po obou stranách opečeme.

  3. Rajčata omyjeme a nakrájíme.

  4. Zapékací misku nebo pekáč vyložíme plátky slaniny a másla, vložíme polovinu nasekaných lístků bazalky, rajčat, dáme rybu a zasypeme druhou polovinou bazalkových lístků.

  5. Bílou mořskou rybu na rajčatech s bazalkou pečeme v troubě na 180 °C. Pečeme do vysmahnutí tekutiny z rajčat, můžeme přidat plátky sýra čedar nebo jiný i strouhaný sýr.

  6. Bílou mořskou rybu na rajčatech s bazalkou podáváme s libovolnou přílohou - hranolky, vařené brambory nebo pečivo. Na talíři ještě dozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!