BeBe tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic rum
kakao
2 dl instantní káva
3 balíčky BeBe sušenky
podle chuti
1 hrnek cukr
krém
3 kelímky smetana ke šlehání
3 kelímky pomazánkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme si smetanu, vmícháme do ní pomazánkové máslo a cukr podle chuti. Připravíme si silnou instantní kávu a přidáme do ní rum.

  2. Do vhodné formy, nejlépe obdélníkové nebo čtvercové, naskládáme vrstvu BeBe sušenek. Lžící je pokapeme směsí kávy a rumu, na jednu BeBe sušenku asi jednu polévkovou lžíci kávy. Poklademe třetinou krému a na to dáme opět BeBe sušenky a kávu. Dáme druhou třetinu krému, BeBe sušenky, kávu a poslední třetinu krému. Krém uhladíme a dáme do lednice nejméně na 12 hodin ztuhnout. Klidně i přes celou noc i déle. Krém totiž po ušlehání chutná divně, ale přes noc se rozleží a získá lahodnou chuť.

  3. Před podáváním posypeme BeBe tiramisu silnou vrstvou kvalitního holandského kakaa. Nepoužijte instantní typu Granko a podobně. BeBe tiramisu nakrájíme na porce. Tiramisu chutná výborně i druhý či třetí den po vyrobení, ovšem nestalo se mi, že by tak dlouho vydržel.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!