Bažant pečený na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
3 ks cibule
3 ks pórek
1 ks bažant
marináda
2 lžičky cukr moučka
1 sklenka bílé víno
6 lžic sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta omyjeme a naporcujeme. Necháme ho asi hodinu odležet v marinádě.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, pór očistíme a také nakrájíme.

  3. Marináda: V míse si promícháme sójovou omáčku s vínem a moučkovým cukrem.

  4. Po hodině marinování maso opékáme ze všech stran, když dostane zlatavou barvu, tak ho osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a pórek a podlijeme marinádou. Dusíme doměkka.

  5. Bažanta pečeného na víně podáváme s rýží a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!