Bavorská polévka s topinkami a bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
0.5 svazečku petrželka
majoránka
1 ks cibule
0.5 svazečku pažitka
1 ks pórek
4 lžíce zakysaná smetana
100 g anglická slanina
mletý černý pepř
jitrocelové listy

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Jitrocelové listy, pažitku a petrželku opereme, osušíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na pánvi zesklovatíme slaninu, aby pustila tuk. Přidáme cibuli a pomalu vše smažíme dozlatova.

  3. Vývar dáme vařit. Přidáme do něj pórek a jitrocel. Základ necháme přejít varem, přidáme pažitku, petrželku, majoránku a podle chuti polévku osolíme a opepříme. Polévku už dále nevaříme.

  4. Plátky chleba můžeme nakrájet na větší kousky a opečeme je nasucho.

  5. Do talířů rozdělíme chléb, cibuli se slaninou a zalijeme je polévkou. Každou porci polévky zjemníme lžící smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!