Bavorská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce mléko
1 šálek rýže
1 šálek hrách
1 šálek krupky
3 lžíce kořenová zelenina
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar
chléb
Postup Bavorská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, nakrájíme na jemno a osmažíme na másle. Rýži, krupky a hrách uvaříme v neosolené vodě doměkka, rozmixujeme a podle potřeby rozředíme vývarem z masoxu. Chléb nakrájíme na kostičky a ty osmažíme.
K základu přidáme usmaženou zeleninu, povaříme a nakonec přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce.
Bavorskou polévku podle chuti osolíme a nalijeme do talířů na osmažený chléb.