Batenžánové chipsy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 l olej
sůl
4 ks vejce
4 ks lilek
200 g hladká mouka
50 g arabské koření

Postup přípravy receptu

  1. Toto jídlo se jen zdá velmi těžké avšak jeho příprava je velmi jednoduchá. Batenžán (nebo také lilek a baklažán) nakrouháme na kolečka, která klademe na pekáč nebo hluboký tác a prokládáme ubrousky

  2. Každou vrstvu musíme prosolit, aby nám lilek pustil vodu. Necháme proležet v ubrouscích nejméně 60min. Když to bude déle, nic se neděje

  3. Proleželé a odvodněné plátky obalujeme v těstíčku z vajíček, hladké mouky a arabského koření.Těstíčko musí být hustším aby na batenžánu drželo

  4. Obalená kolečka lilku smažíme nejlépe v pánvi wok, olej musí být naprosto rozpálený, jinak se nám lilek nacucá olejem

  5. Hotová kolečka podáváme jako předkrm, nebo chuťovku s kečupem a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!