Barevné zeleninové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
koření
mletý černý pepř
směs
1 ks paprika
1-2 ks cibule
1 ks cuketa
5 ks rajče
1-2 ks mrkev
podle potřeby
olej na smažení
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si vybereme v pestrých barvách, použijeme například menší cuketu, střední mrkev, papriku, rajčata a cibule. Zeleninu nakrájíme na větší kousky.

  2. Na oleji osmažíme nakrájenou papriku, podlijeme vodou a v časových intervalech podle potřeby přidáváme mrkev, cibuli, cuketu a po změknutí zeleniny nakonec nakrájená rajčata. Zeleninové ragú dochutíme podle vlastní chuti a ještě chvilku podusíme.

  3. Já kořením pouze solí, pepřem a polévkovým kořením, ale je jedno, jaké koření zvolíme. Stejně tak si můžeme dát zeleninu, jaká nám vyhovuje.

  4. Barevné zeleninové ragú podáváme s bramboráčky nebo topinkami. Kdo chce, může si do zeleniny přidat i kuřecí maso, poté je vhodnou přílohou rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!