Barbecue krkovice na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová krkovice
marináda
4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
3 lžíce med
2 lžíce olivový olej
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžička mletý černý pepř
250 ml barbecue omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nakrájíme na silnější plátky (asi 3 - 4 cm). Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Připravíme si marinádu z barbecue omáčky, dijonské hořčice, medu, olivového oleje, soli, mletého pepře, nakrájené cibule a prolisovaného česneku. Marinádu důkladně promícháme a vložíme maso, které necháme marinovat minimálně 30 minut.

  3. Maso vyskládáme na plech a zalijeme zbylou marinádou. Plech zakryjeme alobalem a pečeme 2 hodiny v troubě při 170 °C. Po 2 hodinách plech odkryjeme a pečeme další hodinu.

  4. Barbecue krkovici na medu podáváme podle chuti s různými přílohami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!