Banánovo-tvarohový nanuk recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g tvaroh
1 ks banán
100 g cukr moučka
100 ml smetana ke šlehání
3 lžíce instantní kakao
poleva
ztužený tuk
hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ušleháme. Banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kaši nebo nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Tvaroh vyšleháme s cukrem, postupně do něj zapracujeme banán a šlehačku. Jednu třetinu tvarohové směsi oddělíme a promícháme s kakaem.

  3. Do formiček na nanuky postupně lžičkou vrstvíme světlou a tmavou směs, tak aby vznikly proužky nebo mramorování.

  4. Banánovo-tvarohové nanuky mrazíme asi 5 hodin.

  5. Těsně před podáváním namočíme banánovo-tvarohové nanuky do čokoládové polevy z hořké čokolády rozehřáté s trochou ztuženého tuku. Nikdo neodolá!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!