Banánové lívance s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4-6 ks banán
1-2 ks mozzarella
2 balíčky skořicový cukr
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Potřebujeme hodně zralé až přezrálé banány. Banány oloupeme a nastrouháme je do mísy spolu se sýrem mozzarella (klidně i dvě, pak jsou ještě chutnější), přidáme dva skořicové cukry, více již nesladíme. K těstu na lívance přidáme dvě vejce a dva vanilkové pudinky, nebo škrobovou moučku. Vše společně pořádně promícháme.

  2. Banánové lívance tvoříme na pánvi s rozehřátým olejem a trpělivě smažíme na mírném plameni. Teprve až se více propečou, půjdou snadno obrátit plochou obracečkou. Snadno se lepí, ale přidáváme olej po troškách.

  3. Hotové banánové lívance s mozzarellou jsou křupavé a chutné teplé i studené, není třeba žádného zdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!