Angreštová omáčka k masu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
80 g cukr krupice
400 g angrešt
3 dl masový vývar
škrobová moučka
1 dl smetana ke šlehání
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme nejlépe nedozrálý angrešt. Ten je k přípravě této omáčky nejvhodnější. Angrešt důkladně omyjeme.

  2. Smetanu promícháme se škrobovou moučkou. Připravíme si masový vývar z kostky. Pokud máme, použijeme pravý kuřecí vývar.

  3. Očištěný a stopek zbavený angrešet zalijeme vodou a s cukrem povaříme. Angrešt vybereme a šťávu zahustíme smetanovou škrobovou moučkou. Zalijeme vývarem a podle chuti osolíme. Angrešt vrátíme do omáčky, znovu povaříme.

  4. Angreštovou omáčku podáváme i zastudena. Hodí se k masovým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!