Angreštová omáčka k masu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l voda 80 g cukr krupice 400 g angrešt 3 dl masový vývar škrobová moučka 1 dl smetana ke šlehání podle chuti sůl
Postup Angreštová omáčka k masu recept
Postup přípravy receptu
-
Použijeme nejlépe nedozrálý angrešt. Ten je k přípravě této omáčky nejvhodnější. Angrešt důkladně omyjeme.
Smetanu promícháme se škrobovou moučkou. Připravíme si masový vývar z kostky. Pokud máme, použijeme pravý kuřecí vývar.
Očištěný a stopek zbavený angrešet zalijeme vodou a s cukrem povaříme. Angrešt vybereme a šťávu zahustíme smetanovou škrobovou moučkou. Zalijeme vývarem a podle chuti osolíme. Angrešt vrátíme do omáčky, znovu povaříme.
Angreštovou omáčku podáváme i zastudena. Hodí se k masovým pokrmům.