Koláč se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 dl olej 4 ks vejce 1 l mléko 1 dl mléko 4 lžíce cukr krystal 12 dkg cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 20 dkg hladká mouka 2 kelímky zakysaná smetana 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 balíčky čokoládový pudink
Postup Koláč se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme postupně olej a mléko. K tomu zašleháme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva
Připravíme si pudink. V jednom litru mléka uvaříme dva čokoládové pudinky se 4 lžícemi cukru a 1 vanilkovým cukrem
Na syrovou buchtu lijeme teplý pudink tak, aby byl mozaikově po celé buchtě. Dáme péct do předem nahřáté trouby asi na 180 stupňů, 20-25minut
Po vyndání z trouby nalijeme na horkou buchtu 2 zakysané smetany (ty nesladíme!!) a rozetřeme je rovnoměrně po celém povrchu buchty. Na smetany sypeme jeden skořicový cukr a zdobíme mletou skořicí
Je důležité smetany nesladit, Pak přesně vynikne chuť tohoto koláče se zakysanou smetanou.