Koláč se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 dl olej
4 ks vejce
1 l mléko
1 dl mléko
4 lžíce cukr krystal
12 dkg cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
20 dkg hladká mouka
2 kelímky zakysaná smetana
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 balíčky čokoládový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme postupně olej a mléko. K tomu zašleháme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva

  2. Připravíme si pudink. V jednom litru mléka uvaříme dva čokoládové pudinky se 4 lžícemi cukru a 1 vanilkovým cukrem

  3. Na syrovou buchtu lijeme teplý pudink tak, aby byl mozaikově po celé buchtě. Dáme péct do předem nahřáté trouby asi na 180 stupňů, 20-25minut

  4. Po vyndání z trouby nalijeme na horkou buchtu 2 zakysané smetany (ty nesladíme!!) a rozetřeme je rovnoměrně po celém povrchu buchty. Na smetany sypeme jeden skořicový cukr a zdobíme mletou skořicí

  5. Je důležité smetany nesladit, Pak přesně vynikne chuť tohoto koláče se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!