Dršťková polévka z vepřových žaludků se zeleninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- česnek sůl majoránka 200 g cibule kmín 100 g sádlo pepř 200 g hladká mouka mletá paprika 500 g kořenová zelenina 500 g vepřové žaludky vývar ze žaludků
Postup Dršťková polévka z vepřových žaludků se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Oprané žaludky očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme studenou vodou a necháme přejít varem, vodu slijeme. Znovu zalijeme vodou a vaříme s kořenovou zeleninou do změknutí. Ta vývar krásně ovoní
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova společně s kmínem, necháme krátce (jinak by zhořkla) zpěnit papriku, zasypeme moukou a usmažíme jíšku. Tu zalijeme zchladlým vývarem z žaludků, uvedeme do varu, přidáme pepř, sůl a provaříme. Před koncem varu přidáme majoránku a česnek
Dršťkovou polévku z vepřových žaludků podáváme s na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninou z vývaru.