Bílkový piškot recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 ml olej
4 ks bílek
100 g cukr krupice
cukr moučka
80 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
jahodový džem
jahodová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazené bílky vymícháme s polovinou cukru do pevného sněhu. Pak opatrně vmícháme zbylý cukr a po lžících přidáváme střídavě olej a mouku

  2. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut na 150 - 175 °C. Doba pečení záleží na výšce těsta

  3. Hotový bílkový piškot můžeme ještě vlažný nakrájet na tyčinky a podávat ke kávě jako sušenky (suchárky)

  4. Druhá možnost je korpus přepůlit, jednu vychladlou polovinu potřít jahodovým džemem, přiklopit druhou polovinou, posypat moučkovým cukrem, postříkat polevou a už jen bílkový piškot nakrájet na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!