Lahodný bílkový dort s krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

500 g cukr
1 špetka sůl
1 špetka sůl
500 g máslo
10 ks žloutek
10 ks bílek
250 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky budeme šlehat ve vodní lázni, proto je uložíme do vhodné nádoby. K bílkům přidáme cukr se špetkou soli a začneme šlehat do lesklé hustší hmoty. Můžeme použít šlehač, jinak ručně poctivě šleháme asi 15 - 20 minut

  2. Připravíme si 3 kusy pečicího papíru, na které si označíme stejnoměrné kruhy. Vzniklý sníh z bílků rozdělíme stěrkou na papír kola - kolečka velikosti kruhů, které jsme si vyznačili

  3. Tři plechy se stejnoměrnými kruhy - korpusy sušíme v troubě do růžova. Upečené korpusy necháme vychladnout

  4. Žloutky vložíme do nádoby také vhodné na vodní lázeň. Žloutky mícháme s přidáváním nakrájeného másla a špetkou soli. Promíchanou teplou hmotu odendáme a promícháme s nakrájenou čokoládou. Necháme trochu vychladit a opět promícháme, nejlépe šlehačem

  5. První korpus potřeme krémem a přikryjeme druhým korpusem, opět potřeme krémem a přikryjeme třetím posledním korpusem. Zbylým krémem dozdobíme podle fantazie. Připravený bílkový dort vložíme do lednice

  6. Lahodný bílkový dort s krémem zachutná hlavně nejmenším.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!