Bílkový chlebíček s rozinkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

40 g máslo
marmeláda
2 lžíce rozinky
7 ks bílek
180 g cukr moučka
140 g hladká mouka
tuk na vymazání
2 lžíce kandované ovoce
100 g mleté lískové ořechy
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Dvě formy na srnčí hřbet nebo formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme cukr a šleháme, až je sníh hodně tuhý

  2. Vařečkou do něj lehce vmícháme rozehřáté máslo, potom namleté oříšky, mouku, spařené rozinky a kandované ovoce. Těsto rozdělíme do připravených forem a pečeme asi na 180 °C. Bílkový chlebíček necháme vychladnout

  3. Po vychladnutí potřeme bílkový chlebíček marmeládou a přelijeme čokoládovou polevou. Můžeme ozdobit barevným sypáním. Bílkový chlebíček nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!