Bílková očka s marcipánem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

110 g cukr krupice
50 g čokoláda na vaření
marcipán
1 lžička citronová šťáva
2 ks menší bílek

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme v nerezové nádobě s polovinou cukru do husté pěny. Nádobu vložíme do horké vodní lázně, přisypeme zbytek cukru, lžičku citronové šťávy a vyšleháme dotuha

  2. Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem utvoříme kopečky o velikosti většího lískového oříšku. V troubě vyhřáté na 50 °C asi 20 minut sušíme. Poté necháme vychladnout

  3. Z marcipánu, který si můžeme připravit podle receptu Marcipán ze sušeného mléka, vykrájíme menší kolečka tak, aby odpovídala velikosti bílkových kopečků

  4. V hrnečku si rozpustíme čokoládu, na každé marcipánové kolečko kápneme trochu čokolády, přitiskneme bílkový kopeček a trochu čokolády kápneme i na vršek. Necháme zatuhnout

  5. Bílková očka s marcipánem uchováváme v chladu a dozdobujeme jimi mísu s cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!