Bílé fazole dušené s kachnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
vývar
2 ks brambory
1 ks cibule
2 špetky tymián
2 ks mrkev
1/2 ks kachna
1 ks bobkový list
jarní cibulka
1,5 hrnek bílé fazole
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
2 - 3 lžíce kachní sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole scedíme a necháme okapat. Kachnu očistíme, rozdělíme na 4 kusy, které osolíme a opepříme. Menší mrkve oškrábeme a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme

  2. Na sádle necháme zpěnit cibulku, na které orestujeme kachní maso. Vmícháme fazole, vše podlijeme vývarem, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, tymián, kuličky pepře a sůl a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak přidáme brambory a mrkev a pokrm dovaříme doměkka. Nakonec fazole s kachnou podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem a omastíme kachním sádlem

  3. Bílé fazole s kachnou rozdělíme na porce, ozdobíme natí jarní cibulky a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!