Německý bramborový salát s cibulí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
sůl
ocet
750 g brambory
2 ks cibule
3 lžíce jablečný ocet
2 - 3 lžíce slunečnicový olej
1,3 lžíce plnotučná hořčice
400 ml zeleninový vývar
jarní cibulka
červená cibule
1/2 lžičky mletý černý pepř
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zálivku na salát. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Vývar přivedeme k varu, poté ho odstavíme z tepla a vsypeme nakrájenou cibuli. Ke spařené cibuli ve vývaru zašleháme hořčici a zálivku ochutíme jablečným octem, solí a pepřem, poté uchováme na teple. Zálivka má mít výraznější chuť, musí být dosti slaná a kyselá

  2. Salátové brambory omyjeme a v osolené vodě velmi zvolna uvaříme doměkka. Důležité je, aby brambory byly přibližně stejně velké a abychom je nerozvařili. Ještě teplé brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné plátky silné asi 3 - 4 mm, které vložíme do mísy, osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem

  3. Plátky brambor přelijeme asi polovinou teplé zálivky s cibulí a zlehka promícháme. Jakmile se tekutina téměř vsákne do brambor, přilijeme zbývající zálivku, opět promícháme, zakryjeme a necháme na teple asi 45 minut odležet. Nakonec bramborový salát zjemníme olejem a podle chuti doladíme octem a solí

  4. Německý bramborový salát s cibulí rozdělíme na porce, ozdobíme jemně nakrájenou červenou cibulí a natí jarní cibulky a podáváme vlažný ke smaženému masu, rybám nebo klobásám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!