Zvěřina Stroganoff recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek smetana ke šlehání
750 g zvěřina (kýta, kotleta)
podle potřeby
5 lžic olej
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
2 lžíce kečup
2 lžičky plnotučná hořčice
100 g čerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kýty nebo kotlety nakrájíme na delší nudličky. Opepříme jej, zakápneme lžící oleje a necháme chvíli uležet. Houby si očistíme a stranou podusíme.

  2. Na wok pánvi rozpálíme olej a vložíme maso, které předtím lehce osolíme a poprášíme hladkou moukou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, až je maso měkké. Přidáme restované houby, kečup, hořčici a vše smícháme chvíli necháme společně povařit. Pak přidáme 1 šlehačku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

  3. Zvěřinu Stroganoff podáváme s hranolky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy