Zvěřina Stroganoff recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 kelímek smetana ke šlehání
750 g zvěřina (kýta, kotleta)
podle potřeby
5 lžic olej
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
2 lžíce kečup
2 lžičky plnotučná hořčice
100 g čerstvé houby
mletý černý pepř
Postup Zvěřina Stroganoff recept
Postup přípravy receptu
-
Maso z kýty nebo kotlety nakrájíme na delší nudličky. Opepříme jej, zakápneme lžící oleje a necháme chvíli uležet. Houby si očistíme a stranou podusíme.
Na wok pánvi rozpálíme olej a vložíme maso, které předtím lehce osolíme a poprášíme hladkou moukou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, až je maso měkké. Přidáme restované houby, kečup, hořčici a vše smícháme chvíli necháme společně povařit. Pak přidáme 1 šlehačku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Zvěřinu Stroganoff podáváme s hranolky nebo rýží.