Zvěřina s liškami a majoránkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
5 kuliček jalovec
1 hrnek lišky
0.8 l masový vývar
1 kelímek smetana na vaření
500 g zvěřinový ořez
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hotová světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinový ořez očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Lišky očistíme.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, okořeníme a orestujeme tak, aby se maso zatáhlo. Poté podlijeme trochou vývaru, přidáme kuličky jalovce a dusíme na mírném ohni asi 3/4 hodiny. Průběžně podléváme vývarem. Po uplynutí této doby přidáme lišky a po dalších 10 minutách smetanu a rozemnutou majoránku. Omáčku zahustíme hotovou světlou jíškou, podle potřeby dochutíme a povaříme.

  3. Zvěřinu s liškami a majoránkou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy