Žurek s klobáskou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžičky majoránka 1 ks cibule 1 lžička vegeta 1 list bobkový list 10 dkg uzený bůček 10 dkg sušené houby mletý černý pepř 0.5 sklenky hustá zakysaná smetana 2 sklenice zákvas 30 dkg bílá klobáska 2-3 kuličky anglické koření podle chuti sůl strouhaný křen podle potřeby vařené brambory 2 ks vejce natvrdo
Postup Žurek s klobáskou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibulku a česnek obereme a pokrájíme na čtvrtky. Hřiby umyjeme a namočíme v 1/4 skleničky vody. Klobásku omyjeme a lehce nařízneme. Bůček pokrájíme na kostičky.
Do hrnce vlijeme 3 sklenky vody, zavaříme ji a přidáme pokrájené hřiby, cibulku a česnek. Lehce posolíme. Potom přidáme klobásku a polovinu bůčku. Vše povaříme 30 - 40 minut na malém ohni. Po 20 minutách dodáme vegetu, bobkový list, anglické koření a pepř.
Uvařenou klobásku vyndáme, prokrojíme a vložíme zpět do polévky. Potom dodáme Zákvas na polský žurek, majoránku a ještě chvilku povaříme. Hotovou polévku odstavíme a přidáme smetanu.
Druhou půlku bůčku osmahneme na pánvičce. Na talíř dáme pokrájené vejce a brambory (mohou být zbylé brambory ze včerejška) a bůček. Vše potom zalijeme hotovým žurkem.
TIP: My si doma do polévky dodáváme strouhaný křen. Místo brambor dodáváme také sušený chleba.