Žurek s klobáskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžičky majoránka
1 ks cibule
1 lžička vegeta
1 list bobkový list
10 dkg uzený bůček
10 dkg sušené houby
mletý černý pepř
0.5 sklenky hustá zakysaná smetana
2 sklenice zákvas
30 dkg bílá klobáska
2-3 kuličky anglické koření
podle chuti
sůl
strouhaný křen
podle potřeby
vařené brambory
2 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a česnek obereme a pokrájíme na čtvrtky. Hřiby umyjeme a namočíme v 1/4 skleničky vody. Klobásku omyjeme a lehce nařízneme. Bůček pokrájíme na kostičky.

  2. Do hrnce vlijeme 3 sklenky vody, zavaříme ji a přidáme pokrájené hřiby, cibulku a česnek. Lehce posolíme. Potom přidáme klobásku a polovinu bůčku. Vše povaříme 30 - 40 minut na malém ohni. Po 20 minutách dodáme vegetu, bobkový list, anglické koření a pepř.

  3. Uvařenou klobásku vyndáme, prokrojíme a vložíme zpět do polévky. Potom dodáme Zákvas na polský žurek, majoránku a ještě chvilku povaříme. Hotovou polévku odstavíme a přidáme smetanu.

  4. Druhou půlku bůčku osmahneme na pánvičce. Na talíř dáme pokrájené vejce a brambory (mohou být zbylé brambory ze včerejška) a bůček. Vše potom zalijeme hotovým žurkem.

  5. TIP: My si doma do polévky dodáváme strouhaný křen. Místo brambor dodáváme také sušený chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy