Žroutské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
2 lžíce cukr
1 konzerva ananasový kompot
2 konzervy mandarinkový kompot
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
cukr
těsto
5 ks vejce
15 dkg cukr krupice
15 dkg hladká mouka
5 lžic horká voda
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
krém
2 kelímky zakysaná smetana
200 ml smetana ke šlehání
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus smícháme cukr a hladkou mouku, přidáme vyšlehaný sníh z pěti bílků, horkou vodu a prášek do pečiva.

  2. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Korpus pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě.

  3. Na první krém zvlášť v misce vyšleháme smetanu s cukrem. Poté k tomu přimícháme zakysanou smetanu (300 ml) a nadrobno nakrájené kompotované ovoce (například mandarinky). Polevu rozetřeme na vychladlý korpus.

  4. Na druhý krém dolijeme šťávu z kompotu vodou do 3/4 litru, vmícháme do ní 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru a pudink uvaříme. Poté když pudink vychladne, nandáme jemnou vrstvu na smetanovou polevu a hotové žroutské řezy dáme do ledničky vychladit.

  5. Žroutské řezy po vychladnutí podáváme jako delikátní zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy