Žroutské řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 2 lžíce cukr 1 konzerva ananasový kompot 2 konzervy mandarinkový kompot 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek podle chuti cukr těsto 5 ks vejce 15 dkg cukr krupice 15 dkg hladká mouka 5 lžic horká voda 0 balíčků kypřící prášek do pečiva krém 2 kelímky zakysaná smetana 200 ml smetana ke šlehání podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Žroutské řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Na korpus smícháme cukr a hladkou mouku, přidáme vyšlehaný sníh z pěti bílků, horkou vodu a prášek do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Korpus pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě.
Na první krém zvlášť v misce vyšleháme smetanu s cukrem. Poté k tomu přimícháme zakysanou smetanu (300 ml) a nadrobno nakrájené kompotované ovoce (například mandarinky). Polevu rozetřeme na vychladlý korpus.
Na druhý krém dolijeme šťávu z kompotu vodou do 3/4 litru, vmícháme do ní 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru a pudink uvaříme. Poté když pudink vychladne, nandáme jemnou vrstvu na smetanovou polevu a hotové žroutské řezy dáme do ledničky vychladit.
Žroutské řezy po vychladnutí podáváme jako delikátní zákusek.