Žravá buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 2 ks vejce 0 hrnků mléko 1 hrnek cukr moučka 1 hrnek polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva krém 1 kelímek kysaná smetana 1 kelímek smetana ke šlehání 1 plechovka mandarinkový kompot 1 balíček vanilkový pudink bez vaření podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Žravá buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Hrnek moučkového cukru rozšleháme s celými vejci do pěny. Přidáme půl hrnku oleje, polohrubou mouku, mléko, prášek do pečiva a to vše spojíme v hladké těsto.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 20 - 25 minut.
Mezitím si připravíme krém. V misce smícháme kysanou smetanu, šlehačku, mandarinkový kompot i se šťávou a nevařený pudinkový prášek Olé od Dr. Oetkera s vanilkovou příchutí. To vše jen pod pokličkou protřepeme.
Na lehce vychladlý korpus krém rovnoměrně naneseme a necháme zatuhnout.
Žravou buchtu pak už jen nakrájíme a podáváme.
Na recept můžeme použít i chuťové jiné kompoty.