Žravá buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
2 ks vejce
0 hrnků mléko
1 hrnek cukr moučka
1 hrnek polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
krém
1 kelímek kysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
1 plechovka mandarinkový kompot
1 balíček vanilkový pudink bez vaření
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Hrnek moučkového cukru rozšleháme s celými vejci do pěny. Přidáme půl hrnku oleje, polohrubou mouku, mléko, prášek do pečiva a to vše spojíme v hladké těsto.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 20 - 25 minut.

  3. Mezitím si připravíme krém. V misce smícháme kysanou smetanu, šlehačku, mandarinkový kompot i se šťávou a nevařený pudinkový prášek Olé od Dr. Oetkera s vanilkovou příchutí. To vše jen pod pokličkou protřepeme.

  4. Na lehce vychladlý korpus krém rovnoměrně naneseme a necháme zatuhnout.

  5. Žravou buchtu pak už jen nakrájíme a podáváme.

  6. Na recept můžeme použít i chuťové jiné kompoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy