Žraločí kapsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
6 ks černé olivy
2 lžíce špenátový protlak
100 g plátkový eidam
1 ks žraločí steak
50 g plátková kladenka
podle potřeby
sůl
olivový olej
podle chuti
mletý černý pepř
koření na rožnění

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazíme si žraločí steak.

  2. V kastrůlku rozpálíme olej a povaříme špenát. Špenát osolíme a přimícháme vejce. Mícháme, dokud není vejce hotové. Tuto směs necháme vychladnout. Pokrájíme si olivy na kolečka, připravíme sýr, kladenku a koření.

  3. Když jsou steaky rozmrzlé, odstraníme z nich šedou kůži. Plátky žraloka roztáhneme, posypeme je solí, pepřem a kořením na rožnění. Navrch dáme plátky sýra, kladenky. Potřeme špenátovou směsí, posypeme olivami a na to opět plátky sýra. Plátek přeložíme přes sebe a sepneme párátky tak, že vznikne uzavřená kapsa. Kapsu z vnější strany ještě ochutíme kořením na rožnění. Takto přichystanou žraločí kapsu opékáme v pánvi na olivovém oleji.

  4. Z hotové žraločí kapsy odstraníme všechna párátka. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy