Zmrzlinová bomba s horkou karamelovou polevou. recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 g perník vanilkové aroma 250 g kompotované mandarinky 50 g krokant z lískových oříšků poleva 100 g cukr 60 g máslo 150 g smetana ke šlehání
Postup Zmrzlinová bomba s horkou karamelovou polevou. recept
Postup přípravy receptu
-
Mísu (1,5l) vyložíme fólií na potraviny a nasypeme do ní krokant.
Zmrzlinu necháme zlehka roztát. Perník rozčtvrtíme. Mandarinky necháme okapat. Do mísy dáme polovinu zmrzliny a vyhloubíme důlek, do kterého dáme polovinu mandarinek, kostičky perníku a zbytek mandarinek. Ochutíme vanilkovým aroma. Zakryjeme zbylou zmrzlinou tak, aby vše zcela pokrývala. Přes zmrzlinovou bombu přetáhneme folií a necháme přes noc zmrazit.
Na polevu rozpustíme cukr a máslo, cca 4 minuty bez míchání povaříme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Stáhneme ze sporáku, přidáme smetanu a za stálého míchání znovu ohřejeme, dokud se karamel nerozpustí.
Zmrzlinovou bombu vyndáme, rozkrájíme ji a před podáváním přelijeme horkou karamelovou polevou.