Zmrzlinová bomba s horkou karamelovou polevou. recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g perník
vanilkové aroma
250 g kompotované mandarinky
50 g krokant z lískových oříšků
poleva
100 g cukr
60 g máslo
150 g smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Mísu (1,5l) vyložíme fólií na potraviny a nasypeme do ní krokant.

  2. Zmrzlinu necháme zlehka roztát. Perník rozčtvrtíme. Mandarinky necháme okapat. Do mísy dáme polovinu zmrzliny a vyhloubíme důlek, do kterého dáme polovinu mandarinek, kostičky perníku a zbytek mandarinek. Ochutíme vanilkovým aroma. Zakryjeme zbylou zmrzlinou tak, aby vše zcela pokrývala. Přes zmrzlinovou bombu přetáhneme folií a necháme přes noc zmrazit.

  3. Na polevu rozpustíme cukr a máslo, cca 4 minuty bez míchání povaříme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Stáhneme ze sporáku, přidáme smetanu a za stálého míchání znovu ohřejeme, dokud se karamel nerozpustí.

  4. Zmrzlinovou bombu vyndáme, rozkrájíme ji a před podáváním přelijeme horkou karamelovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!