Žitná polévka s pohankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
7 dkg máslo
2-3 ks brambory
1 hrst pohanka
2 lžíce žitná celozrnná mouka
0.5 kostky zeleninový bujon
podle chuti
hrášek
sůl
majoránka
kmín
celer
fazolky
mrkev
kukuřice
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo dáme do hrnce, rozpustíme a přidáme žitnou mouku. Usmažíme jíšku a zalijeme ji studenou vodou.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vsypeme do vody. Přidáme očištěnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Dále volíme zeleninu, kterou má kdo rád - hrášek, kukuřice, fazolové lusky. Přidáme propláchnutou pohanku a polévku osolíme a okořeníme polovinou zeleninové kostky, česnekem, majoránkou a kmínem.

  3. Když jsou brambory uvařené, přizdobíme žitnou polévku jemně usekanou pažitkou nebo petrželkou.

  4. Žitnou polévku s pohankou ihned podáváme. Nejlepší je teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy