Žirovnický flamendr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
2 lžíce sádlo
1-2 lžíce vegeta
1 ks křen
3-4 lžíce olivový olej
600 g vepřová kýta
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na jemnější nudličky, osolíme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Křen nastrouháme.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm a maso. Jakmile maso a cibule povolí, přidáme worcesterskou omáčku a odstavíme. Okořeníme vegetou nebo feferonkami.

  4. Flamendra servírujeme s čerstvým chlebem, sypaného strouhaným křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy