Žilinské řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 100 g piškoty 100 g čokoláda na vaření 250 g cukr moučka 100 g polohrubá mouka 50 g mleté ořechy 250 g smetol náplň 1 lžíce rum 3 dl mléko 200 g piškoty 100 g čokoláda na vaření 150 g cukr moučka 160 g kandované ovoce 100 g mleté ořechy
Postup Žilinské řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Oboje piškoty rozdrtíme nebo umeleme. Smetol s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáme roztopenou čokoládu na vaření a po jednom vejce. Nakonec vmícháme mouku, piškotové drobečky a mleté ořechy. Těsto rozdělíme na dvě části a dáme na dva plechy vymaštěné a vysypané hrubou moukou. Oba plechy upečeme a necháme vychladnout.
Zatím si připravíme náplň. Mléko s cukrem uvaříme. Potom ho odstavíme, přidáme sekané kandované ovoce, mleté ořechy, piškotové drobečky, rum, nebo rumovou příchuť. Náplň důkladně promícháme.
Jeden plát potřeme náplní a přiložíme druhý plát. Ten také natřeme náplní. Povrch žilinských řezů přelijeme rozehřátou čokoládou, ale ne horkou. Krém by se totiž roztekl. Žilinské řezy necháme v chladu ztuhnout.
Ztuhlé Žilinské řezy nakrájíme a můžeme podávat.