Žilinské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
100 g piškoty
100 g čokoláda na vaření
250 g cukr moučka
100 g polohrubá mouka
50 g mleté ořechy
250 g smetol
náplň
1 lžíce rum
3 dl mléko
200 g piškoty
100 g čokoláda na vaření
150 g cukr moučka
160 g kandované ovoce
100 g mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Oboje piškoty rozdrtíme nebo umeleme. Smetol s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáme roztopenou čokoládu na vaření a po jednom vejce. Nakonec vmícháme mouku, piškotové drobečky a mleté ořechy. Těsto rozdělíme na dvě části a dáme na dva plechy vymaštěné a vysypané hrubou moukou. Oba plechy upečeme a necháme vychladnout.

  2. Zatím si připravíme náplň. Mléko s cukrem uvaříme. Potom ho odstavíme, přidáme sekané kandované ovoce, mleté ořechy, piškotové drobečky, rum, nebo rumovou příchuť. Náplň důkladně promícháme.

  3. Jeden plát potřeme náplní a přiložíme druhý plát. Ten také natřeme náplní. Povrch žilinských řezů přelijeme rozehřátou čokoládou, ale ne horkou. Krém by se totiž roztekl. Žilinské řezy necháme v chladu ztuhnout.

  4. Ztuhlé Žilinské řezy nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy