Zemldědek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
3-4 ks vejce
1 l mléko
20 dkg salám
20 dkg sýr
1-2 ks veka
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Veku (rohlík, housku) namočíme do mléka (vývaru), necháme nasát, poté přebytečnou tekutinu z pečiva vymačkáme.

  2. Slaninu a salám nakrájíme na nudličky.

  3. Vajíčka si vyšleháme spolu s mlékem. Osolíme, opepříme a dochutíme vegetou.

  4. Vymažeme si pekáček, na dno rozložíme vymačkanou veku, přidáme nakrájený salám se slaninou, znovu veku, salám a zakončíme vrstvou veky. Vše zalijeme směsí mléka a vajíček, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.

  5. Sýrem můžeme zemldědka sypat také těsně před dopečením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy