Zelové špalíčky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
2 ks větší cibule
100 g uzená slanina
1 ks bílé hlávkové zelí
podle potřeby
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelné hlávky odstraníme vrchní listy, rozřízneme na čtvrtky a na struhadle jemně nastrouháme. Na vále strouhané zelí mírně posolíme a chvíli necháme odpočinout. Zelí vypracujeme s moukou na tuhé těsto asi jako na nudle.

  2. Z těsta vyválíme válečky asi jako prst silné. Z válečků krájíme špalíčky 2 cm velké.

  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli rozebranou na kroužky a dozlatova osmahneme.

  4. Ve vařící osolené vodě uvaříme zelné špalíčky, scedíme, dáme do mísy a promastíme tukem ze slaniny. Na talíři posypeme zelové špalíčky slaninou i cibulí.

  5. Zelové špalíčky jsou dobré i k plátku uzeného masa a zelnému salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy