Zelinka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
petrželka
150 ml smetana
pažitka
1 l voda
bazalka
2 lžíce hladká mouka
2-3 listy hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a 20 minut povaříme.

  2. Přebrané, omyté a najemno nasekané listy jarních bylinek krátce osmahneme na másle, poté zalijeme trochou polévky, osolíme, krátce povaříme a přidáme do polévky. Za stálého míchání polévku zelinku zjemníme smetanou, necháme přejít varem a nakonec do ní vlijeme rozkvedlaná vejce a krátce povaříme.

  3. Polévku zelinku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy