Zelinářský králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
3 lžíce máslo
1 ks cibule
0 l voda
1 ks pórek
1 ks králík
15 dkg anglická slanina
citronová šťáva
1 řapík řapíkatý celer
2 lžíce pikantní kečup
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička sušený zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a osušeného králíka potřeme marinádou. Marinádu si připravíme z prolisovaného česneku, 2 lžic oleje, jedné cibule nakrájené na kostičky, sušeného zázvoru, mleté papriky, pikantního kečupu a citronové šťávy. Marinádu dobře promícháme.

  2. Králíka v marinádě vložíme do pekáče, přikryjeme utěrkou a necháme 6 hodin odležet. Potom přidáme do pekáče anglickou slaninu nakrájenou na proužky, máslo a podlijeme vodou. Králíka vložíme do trouby a pečeme za občasného přelití vypečenou šťávou a případně přelijeme vodou. Ke konci pečení přidáme ke králíkovi pórek nakrájený na špalíčky, kousky řapíkatého celeru a mrkev nakrájenou na dílky. Společně dopečeme doměkka.

  3. Zelinářského králíka naporcujeme a podáváme ho s dušenou zeleninou. Porce přelijeme výpekem. Zelinářský králík je dobrý s bramborovými knedlíky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy