Zeleninovo-masové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 svazečku petrželka 2 ks cibule 250 g rýže 2 ks červená paprika 0.5 l zeleninový vývar 1 lžíce olej na smažení 2 ks žlutá paprika 4 plátky vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zeleninovo-masové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa rozkrájíme na proužky a osmažíme je na rozpáleném oleji. Maso z pánvičky vyjmeme a ve vysmažené šťávě podusíme nadrobno pokrájenou cibulku a rýži, zředíme vývarem a necháme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut dusit.
Papriky nakrájíme na menší kousky a asi 5 minut před koncem dušení je přidáme s masem k rýži. Posekanou petrželku přimícháme k rýži (trochu si necháme na ozdobu pokrmu na talíři) a dochutíme solí a pepřem.
Zeleninovo-masové rizoto podáváme jako hlavní chod.