Zeleninovo-masové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 svazečku petrželka
2 ks cibule
250 g rýže
2 ks červená paprika
0.5 l zeleninový vývar
1 lžíce olej na smažení
2 ks žlutá paprika
4 plátky vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa rozkrájíme na proužky a osmažíme je na rozpáleném oleji. Maso z pánvičky vyjmeme a ve vysmažené šťávě podusíme nadrobno pokrájenou cibulku a rýži, zředíme vývarem a necháme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut dusit.

  2. Papriky nakrájíme na menší kousky a asi 5 minut před koncem dušení je přidáme s masem k rýži. Posekanou petrželku přimícháme k rýži (trochu si necháme na ozdobu pokrmu na talíři) a dochutíme solí a pepřem.

  3. Zeleninovo-masové rizoto podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy