Zeleninovo-kuřecí salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 plátky kuřecí prsa
zálivka
2 stroužky česnek
1 kelímek bílý jogurt
1 balíček majonézy v sáčku (Poličanka)
těstíčko
2-3 stroužky česnek
150 g hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 lžička koření na kuře
podle chuti
pažitka
salát
4 ks rajče
1 hlávka salát
2 ks žlutá paprika
marináda
250 ml podmáslí
podle potřeby
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a alespoň na 2-3 hodiny naložíme do podmáslí a dáme do chladničky. Nejlepší je však nechat prsa v podmáslí odležet přes noc.

  2. Po vyjmutí necháme maso okapat. Zatím si připravíme směs na obalení. Smícháme hladkou mouku, sůl, pepř, sladkou papriku, koření na kuře a prolisovaný česnek. V této okořeněné mouce postupně po kouscích obalujeme maso a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Kuřecí kousky by měly mít krásně křupavou kůrčičku. Na chvilku je zabalíme do papírových ubrousků, aby se odsál přebytečný tuk.

  3. Salát si připravíme z paprik nakrájených na proužky a zbavených jádřince, natrhaných listů salátu a na kostičky či půlměsíčky pokrájených rajčat. Zeleninu promícháme či poskládáme podle své fantazie. Do salátu přidáme kuřecí maso a zalijeme dresinkem z majonézy, bílého jogurtu, prolisovaného česneku a pažitky.

  4. Po zalití dresinkem ihned zeleninovo-kuřecí salát podáváme, aby se křehký obal masa nerozmočil.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy