Žebírko v pikantní smetanové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 lžíce smetana
1 lžíce mouka
- - kmín
280 ml voda
- - citron
- - pepř mletý
2 lžíce med
- - paprika mletá
- - oregano
1 lžička prášek kakaový
1 kg žebírka

Postup přípravy receptu

  1. Žebírko ponecháme v kuse a grilujeme 20-25 minut při 200 st. Přebytečný tuk slijeme. Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu a med a přelijeme tím žebírko, snížíme teplotu na 180 a pečeme asi půl hodiny, dokud maso nezměkne. Potom žebírko nakrájíme na jednotlivé kousky a upravíme na talíř. Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a dáme na mírný oheň, přivedeme k varu a přelijeme omáčkou žebírka, zdobíme citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy