Žebírko na hranolkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g cibule
30 g okurka
150 g vepřové žebro
30 g čabajka
podle potřeby
olej
masový vývar
podle chuti
sůl
rajský protlak
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
příloha
1 porce hranolky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čabajku nakrájíme na tenká kolečka. Okurku nakrájíme na nudličky.

  2. Mírně naklepané, osolené a okořeněné žebírko opečeme z obou stran a vyjmeme na ohřátý talíř. Do masové šťávy přidáme trochu oleje, na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme. Pak přidáme tence nakrájenou čabajku, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou okurku, zakápneme rajským protlakem nebo kečupem, zalijeme vývarem a necháme podusit, až se začne tuk oddělovat od šťávy a odstavíme.

  3. Hranolky usmažíme podle návodu na balení. Na talíř dáme smažené hranolky, na ně položíme žebírko a ozdobíme připravenou směsí.

  4. Žebírko na hranolkách podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy