Zbojnický rožeň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g slanina
olej
sůl
2 ks paprika
200 g cibule
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
3 ks rajče
citronová šťáva
300 g vepřová játra
mletý černý pepř
600 g vepřová kýta nebo krkovice
podle chuti
sůl
grilovací koření
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne.

  2. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Játra a maso obalíme v hladké mouce. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky. Na jehly či špejle napichujeme střídavě vždy po plátku masa, slaniny, jater a cibule a opět masa, a to až do vyčerpání zásob.

  3. Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme. Můžeme také grilovat. Solíme a kořeníme až při konci tepelné úpravy.

  4. Zbojnický rožeň doplníme salátem z paprik a rajčat. Ten připravíme tak, že si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky a vše osmahneme na troše oleje. Jakmile zelenina pustí tekutinu, tak ji osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Teplou zeleninu použijeme jako přílohu ke špízu, který podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy